• Om os

    Karin & Jørgen Johansen
  • 1

Som barn havde jeg et stort ønske om at få en hund, men da vi boede i en lejlighed midt i Århus midtby, blev det kun ved ønsket.

Jørgen derimod er opvokset på landet ved Kongensbro, og de har altid haft hund i hjemmet.

Først i 1987 bliver mit ønske opfyldt. Forinden havde Jørgen, vores datter Tina og jeg brugt mere end et år på at finde den helt rigtige race til os. Vi vidste, at det skulle være en lille hund, den skulle være nem, da det kun var Jørgen som havde erfaring med hund, og den måtte ikke fælde.

Valget blev en sort dværg puddel, en tæve som hed Vicky, men allerede året efter måtte vi have en til, det blev en hanhund som hed Sonny.

I årenes løb fik vi lyst til at udstille, men efter at vi havde været på et par puddel hunde udstillinger, fandt vi ud af, at det bestemt ikke var racen, vi ønskede at udstille.

Da vores pudler efterhånden var ved at komme op i alderen, gik vi på opdagelse efter den race, som vi ønskede at udstille.

Efter at have studeret alt hvad vi kunne finde om racen Cairn Terrier, tog vi af sted på hundeudstilling for at se racen, og der var ingen tvivl, sådan en måtte vi ha'. En beslutning vi aldrig har fortrudt :-)

I 1998 fik vi så vores første cairn Petrea, og så kom Karla og efterfølgende Rasmine. Nu er de alle tre gået på pension og nyder deres otium :-))

Opdræt, træning og udstilling er blevet vores store fælles interesse.

Jørgen tager sig især af den del der vedrører udstilling. Han står for trim af vore hunde og hvalpe, samt handler hunde i udstillingsringen.

Jeg derimod er hjemmegående, hvorfor det helt naturligt er mig som primært står for vores hundes dagligdag og alt med vore hvalpe.

Derudover står jeg for vore hundes træning samt motionen som er nødvendigt inden udstillingerne og som noget nyt er jeg også begyndt at handle hunde på udstilling. 

Udover træningen herhjemme har jeg deltaget og bestået  Kørekort til hund bronce med både Windy, Ceasar & Chili, samt Rally O og Agility med Windy hos DKK i Viby. 

Vi har i øjeblikket 4 cairner i hjemmet,  Donna, hendes datter Nadia & så vores Sally ... alle 3 er af eget opdræt samt vores "Liam", Rottriver's High Heals, som vi har været så heldige at købe af Krister Olander fra Kennel Rottriver's i Sverige i august måned 2013. 

Selvom vore hunde bliver udstillet er de først og fremmest en del af vores familie og er nok det man kalder lidt forkælede. De følger os i vores dagligdag og indtager gerne de bedste pladser i stuen.

At få hvalpe er hver gang noget helt specielt for os og vi bruger gerne mange timer på prægning og socialisering af hvalpene. Lige så vigtigt det er, at hvalpene føler sig trygge og elsket af hele familien, lige så vigtigt er det, at de bliver opdraget på fra de er ganske små. Selvfølgelig skal opdragelsen ske på en kærlig men bestemt måde. Vi må jo ikke glemme, at det er en terrier, vi har med at gøre. 

Vi sørger også for, at vore hvalpe er klar til at møde deres nye familier, ved at de igennem opvæksten har været i mange hænder, oplevet dagligdagens lyde i hjemmet, har været ude at køre i bil og ved at de får set den "store" verden udenfor.  

Vore hvalpe vil kun blive solgt til gode og kærlige familier, hvor de kan se en tryg alderdom i møde. 

Vi bor ude på landet i et nyrenoveret stuehus med god plads til os og vores cairner.

Haven er et dejligt fristed for hundene, og selvfølgelig er den indhegnet. Det bliver man nødt til, når man har sådan en nysgerrig race som cairnerne er :-))

Med venlig hilsen

Karin

 

Her kan I se lidt billeder af vores hjem:


Set fra gårdspladsen


Forhaven


Indgang


Fra havesiden


Haven med Donna i front og far Manne lige efter ...


Her kan I se legepladsen med hundehuset. Det er Ofelia på billedet.


Og sidst men ikke mindst lidt af vores fantastiske udsigt :-))